economie

Meer omzet voor Google-moeder Alphabet

Door ANP - 21 april 2016

MOUNTAIN VIEW (ANP) – Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft in het afgelopen kwartaal wederom een flink hogere omzet behaald. De groei was vooral te danken aan een forse verbetering van de advertentie-inkomsten op mobiele apparaten.

De geconsolideerde omzet van Alphabet steeg in vergelijking met een jaar eerder met 17 procent, tot 20,6 miljard dollar (ruim 18,3 miljard euro). Op basis van gelijke wisselkoersen zou de omzet 23 procent vooruit zijn gegaan. De nettowinst bedroeg 4,2 miljard dollar. Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met 16 procent.

Ondanks de omzet- en winstgroei hadden analisten duidelijk op meer gerekend. In de nabeurshandel ging het aandeel hard onderuit.