economie

Meer vraag naar totaalpakket op telecommarkt

Door ANP - 12 april 2016

HOUTEN (ANP) – Totaalpakketten raken steeds meer in trek op de Nederlandse telecommarkt. Eind vorig jaar hadden ruim 700.000 huishoudens een bundeling met daarin de drie vaste diensten (breedband, tv en vaste telefonie) plus mobiele telefonie. Dat meldde onderzoeksbureau Telecompaper dinsdag.

Dit soort zogeheten quad play-aansluitingen waren in het vierde kwartaal goed voor een aandeel van meer dan 10 procent van de totale markt voor breedbandaansluitingen. Een jaar eerder was dit nog 6,1 procent.

In het aanbieden van combinatiebundels in het algemeen gaat ook steeds meer omzet om. De ‘multiplay’-markt bedroeg in het laatste kwartaal van vorig jaar dik 1 miljard euro, 7,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2014. Ruim 15 procent van de omzet had betrekking op pakketten met vier diensten. Dat was een jaar terug nog iets meer dan 9 procent.