economie

Meer winst en recordomzet voor Bavaria

Door ANP - 13 april 2016

LIESHOUT (ANP) – Bavaria heeft 2015 afgesloten met meer winst en een recordomzet van dik 531 miljoen euro. De Brabantse bierbrouwer slaagde erin om in diverse Europese landen marktaandeel te winnen. Ook in Rusland, Cuba, Australië, Canada en Zuid-Korea groeiden de verkopen.

De nettowinst kwam uit op 30,2 miljoen euro, tegen 24,7 miljoen in 2014. De omzet groeide met 4,5 procent, maakte Bavaria woensdag bekend. Alles bij elkaar verkocht de brouwer uit Lieshout vorig jaar 5,8 miljoen hectoliter bier.

Bavaria wil wereldwijd verder groeien en heeft hieraan naar eigen zeggen vorig jaar ,,duidelijk handen en voeten gegeven”. ,,De strategie werpt zijn vruchten af”, aldus financieel directeur Frank Swinkels. In de zomer werd bijvoorbeeld een nieuwe brouwerij in Ethiopië in gebruik genomen, genaamd Habesha. Die draait inmiddels erg goed.