economie

Meer winst voor warenhuizen Hudson’s Bay

Door ANP - 05 april 2016

TORONTO (ANP) – Het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay Company (HBC) heeft zijn winst afgelopen jaar flink weten uit te bouwen. De uitbater van ketens als Saks Fifth Avenue en Galeria Kaufhof en Galeria Inno breidt de laatste tijd sterk uit en zag de verkopen in zijn winkels daarbij toenemen.

Het voor eenmalige kosten aangepaste bedrijfsresultaat dikte met 41 procent aan tot 1,2 miljard Canadese dollar (bijna 813 miljoen euro). Het concern profiteerde vooral van zijn overnames in Europa, omdat de marges aan deze zijde van de Atlantische Oceaan hoger liggen. HBC wil zijn vleugels ook uitslaan naar Nederland en is daarom geïnteresseerd in diverse panden die tot voor kort door V&D werden gebruikt.

De verkopen in warenhuizen die langer dan een jaar open zijn groeiden afgelopen jaar met 2,5 procent. Ook online deed het concern goede zaken. De totale jaaromzet bedroeg ruim 11 miljard dollar.