economie

‘Minstens 10.000 banen op de tocht bij Nokia’

Door ANP - 06 april 2016

ESPOO (ANP) – Nokia broedt op plannen om tussen de 10.000 en 15.000 van de in totaal 104.000 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van niet nader genoemde bronnen bij de Finse fabrikant van netwerkapparatuur.

Nokia rondde eerder dit jaar de overname van zijn Franse branchegenoot Alcatel-Lucent af. Die krachtenbundeling moet bijna 1 miljard euro per jaar aan structurele bezuinigingen opleveren. Topman Rajeev Suri zou de plannen woensdag met de vakbonden hebben besproken.

In een verklaring bevestigde Nokia dat het de komende tijd met vakorganisaties in een kleine dertig landen in gesprek gaat over banenreducties. Aantallen werden evenwel niet genoemd. Het bedrijf neemt tot en met 2018 de tijd voor de ingrijpende herstructurering.