economie

Nikkei komt klap te boven

Door ANP - 19 april 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio herstelde dinsdag van het zware verlies dat een dag eerder werd opgetekend. Volgens handelaren speculeerden beleggers op extra steunmaatregelen van de Japanse centrale bank in het kielzog van de verwoestende aardbeving van eind vorige week. Ook de omslag naar bescheiden winsten op de Amerikaanse en Europese beurzen droeg bij aan de positieve teneur.

De tooonaangevende Nikkei sloot met een winst van 3,7 procent op 16.874,44 punten. Maandag kende de graadmeter met een verlies van 3,4 procent nog de sterkste daling in twee weken. Bedrijven die hun productie deels moesten staken door de aardbeving behoorden dinsdag tot de sterkste stijgers. Elektronicaconcern Sony zag zijn koers met 6,5 procent oplopen, de sterkste stijging in twee maanden. Chipfabrikant Renesas, dat maandag 12 procent inleverde, steeg bijna 7 procent.

In Sydney sloot de All Ordinaries 1 procent in de plus, terwijl de Kospi in Seoul nagenoeg onveranderd bleef. De Hang Seng in Hongkong koerste in de middaghandel 0,8 procent hoger.