economie

NN Group sterkste daler in AEX

Door ANP - 15 april 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Europese beurzen zijn vrijdag na een relatief kalme sessie met verliezen gesloten. In Amsterdam was verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) de sterkste daler bij de hoofdfondsen. Elders in Europa stonden onder meer de koersen van Europese automakers onder druk.

Op het Damrak ging de AEX met een verlies van 0,1 procent op 450,59 punten de handel uit. De MidKap daalde 0,3 procent tot 682,17 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs sloten 0,4 procent in de min.

NN Group zag zijn beurswaarde met 2,7 procent dalen. ING heeft zijn resterende belang van ruim 14 procent in de verzekeraar verkocht. De bank zelf sloot met een kleine winst van 0,2 procent. KPN was in de AEX de sterkste stijger met een plus van 1 procent.