economie

‘Oliedienstverleners VS praten met Carlyle’

Door ANP - 15 april 2016

HOUSTON (ANP) – Oliedienstverleners Halliburton en Baker Hughes zijn in gesprek met de Amerikaanse investeerder Carlyle Group over de verkoop van bezittingen ter waarde van meer dan 7 miljard dollar. Dat melden The Wall Street Journal en Reuters op basis van bronnen.

De verkoop moet bezwaren van de Amerikaanse justitie tegen een geplande fusie van Halliburton en Baker Hughes wegnemen. De afgelopen maanden praatten Halliburton en Baker Hughes nog met General Electric (GE) over de verkoop van activa. GE en de oliedienstverleners steggelen echter over de prijs voor de bezittingen.

Voor Baker Hughes en Halliburton is afstoting van bepaalde onderdelen noodzakelijk omdat justitie anders weigert in te stemmen met de in november 2014 aangekondigde fusie van beide bedrijven. Volgens de Amerikaanse justitie schaadt de overname de concurrentie en innovatie.