economie

Oliezorgen drukken ook beurzen VS bij opening

Door ANP - 18 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse effectenbeurzen zijn maandag met verlies geopend. Net als elders in de wereld trekt de hernieuwde daling van de olieprijzen een wissel op de aandelenhandel.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na opening 0,2 procent lager op 17.857 punten. De bredere S&P 500 ging 0,3 procent omlaag naar 2074 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent en kwam op 4917 punten.

De kwartaalcijfers van speelgoedmaker Hasbro werden goed ontvangen, met een koerswinst van 5,5 procent. Een lauwer onthaal kregen de resultaten van frisdrankmaker Pepsico. Dat aandeel kreeg er 0,1 procent bij. De koers van Morgan Stanley bewoog nauwelijks, ondanks een fikse winstval voor de bank in het eerste kwartaal.