economie

‘Omzetgroei horeca vlakt dit jaar wat af’

Door ANP - 07 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse horeca kan dit jaar rekenen op een verdere omzetgroei. Wel zal de toename met 3 procent minder sterk zijn dan vorig jaar, schatten economen van ING. In 2015 gingen de opbrengsten van hotels, restaurants en cafés nog met 4,6 procent omhoog.

De bestedingsruimte van consumenten neemt nog altijd toe en ook de toestroom van toeristen zwelt dit jaar verder aan. Dat komt ook de stemming bij ondernemers in de horeca ten goede, schrijft het ING Economisch Bureau in een donderdag gepubliceerd rapport.

Het zal volgens ING echter lastig worden de sterke groei van vorig jaar te evenaren. De bank wijst daarbij op de terugval van het consumentenvertrouwen die begin dit jaar is ingezet. ,,De druk op het vertrouwen vormt een potentiële rem op de bestedingen in de horeca.”