economie

Onderzoek naar ‘rijklaarmaakkosten’ auto’s

Door ANP - 11 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Toezichthouder ACM gaat onderzoek doen naar ,,prijsmisleiding” vanwege het rijklaar maken van auto’s. Volgens de Consumentenbond, die op het onderzoek aandrong, zijn auto’s niet altijd te koop voor de prijs waarmee wordt geadverteerd.

De bond stelt dat een groot deel van de rijklaarmaak- of afleverkosten ,,onvermijdelijk” zijn en die zouden daarom in de aanbiedingsprijs inbegrepen moeten zitten. Rijklaarmaakkosten zijn de kosten die de verkoper in rekening brengt voor onder meer transport van fabriek naar dealer, kentekenplaten en het geheel of gedeeltelijk vullen van de brandstoftank.

In 2014 riep de Consumentenbond auto-importeurs al op om ,,all-inprijzen” te hanteren. Die oproep werd volgens de bond genegeerd en ook van toezeggingen van branchevereniging RAI kwam tot nu toe niets terecht.