economie

Opnieuw bestuurder weg bij verzekeraar Vivat

Door ANP - 11 april 2016

UTRECHT (ANP) – Operationeel directeur Albert Bakker vertrekt per direct bij verzekeraar Vivat. Daartoe is ,,in onderling overleg” besloten, meldde het bedrijf maandag, zonder de reden voor zijn vertrek te noemen.

Vivat is de voormalige verzekeringstak van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal. Het bedrijf werd vorig jaar verkocht aan de Chinese branchegenoot Anbang. Kort daarop stapte bestuursvoorzitter Gerard van Olphen op. Bakker nam zijn taken waar totdat vorige maand Ron van Oijen werd aangesteld als nieuwe topman.

Het afscheid van Bakker valt samen met de voordracht van twee nieuwe bestuurders. Jeroen Potjes volgt hem op als operationeel directeur en Wendy de Ruiter-Lörx is de beoogde nieuwe commercieel directeur. Hun benoeming is nog wel afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders.