economie

Philips en BinckBank onderuit op Damrak

Door ANP - 25 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX in Amsterdam is maandag licht lager begonnen aan de beursweek. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van diverse bedrijven, waarbij die van Philips slecht werden ontvangen. Bij de kleinere bedrijven kreeg BinckBank rake klappen na publicatie van zijn kwartaalrapport.

De AEX stond vlak na de opening 0,3 procent in de min op exact 450 punten. De MidKap noteerde vlak op 670,35 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,1 procent in. De FTSE in Londen steeg 0,2 procent.

Philips leverde 4 procent in. Het concern boekte een lichte winststijging, maar zag zijn winst door kosten voor de afsplitsing van zijn verlichtingstak wel fors lager uitpakken. BinckBank ging met 12,5 procent onderuit. De onlinebroker maakte voorbeurs bekend vorig kwartaal bijna een kwart minder transacties te hebben afgehandeld dan een jaar eerder.