economie

Philips onderuit op lager Damrak

Door ANP - 25 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn maandag met verliezen de handel uitgegaan. In Amsterdam behoorde Philips tot de sterkste dalers onder de hoofdfondsen na teleurstellende kwartaalcijfers. Een soortgelijk scenario gold voor technologiebedrijf TKH en onlinebroker Binckbank onder de kleinere fondsen. Verder leverden vooral grondstofbedrijven in.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,1 procent in de min op 446,77 punten. De MidKap zakte 0,4 procent naar 667,80 punten. De belangrijkste graadmeters op de beurzen van Parijs, Londen en Frankfurt verloren 0,5 tot 0,8 procent.

Philips leverde meer dan 4 procent aan beurswaarde in. Het technologieconcern zag de omzet afgelopen kwartaal toenemen, maar behaalde tegenvallende marges. Het bedrijf meldde verder dat het er steeds meer naar uitziet dat een beursgang van de af te splitsen verlichtingsdivisie de voorkeur krijgt boven een private verkoop.