economie

Rode cijfers voor BlackBerry

Door ANP - 01 april 2016

WATERLOO (ANP) – BlackBerry heeft het afgelopen kwartaal opnieuw flink verlies geleden. De omzet slonk daarbij met bijna 30 procent. Het Canadese smartphonebedrijf slaagde er wel in om marktaandeel te winnen met zijn softwaretak.

Onder de streep kwam BlackBerry over de drie maanden tot maart 238 miljoen dollar (208 miljoen euro) tekort. In voorgaande kwartalen zette de onderneming ook al verliezen in de boeken. Een jaar geleden was nog sprake van een kwartaalwinst van 28 miljoen dollar.

De totale opbrengsten zakten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar naar 464 miljoen dollar, van 660 miljoen een jaar eerder. BlackBerry kampt al langer met teruglopende verkopen. De laatste tijd zet het bedrijf vooral in op groei in softwarelicenties die voor een stabiele inkomstenstroom kunnen zorgen. Software en -diensten brachten 153 miljoen dollar in het laatje, meer dan tweemaal zo veel als een jaar eerder.