economie

Staking raakt olieproductie Koeweit

Door ANP - 18 april 2016

KOEWEIT (ANP/BLOOMBERG) – De olieproductie van Koeweit is zondag met 60 procent getuimeld als gevolg van een staking bij werknemers van raffinaderijen. Volgens staatsoliebedrijf Kuwait Oil is de productie teruggevallen tot 1,1 miljoen vaten per dag. Afgelopen maand was het land goed voor een gemiddelde productie van 2,8 miljoen vaten.

Koeweit is de op drie na grootste producent van de olieproducerende landen die zijn aangesloten bij de OPEC. De sterke daling van de olieprijzen in de afgelopen maanden dwingt de regering van het land om bezuinigingen door te voeren onder meer door stevig te snijden in budgetten.

De 13.000 werknemers die bij de olievakbond in het land zijn aangesloten protesteren tegen bezuinigingen op lonen en uitkeringen. Op zondag legden 6000 van hen het werk neer.