economie

‘Tata Steel kijkt naar ThyssenKrupp’

Door ANP - 01 april 2016

FRANKFURT (ANP) – ThyssenKrupp, het grootste staalconcern van Duitsland, staat in de belangstelling van het Indiase Tata Steel. Dat meldde de krant Rheinische Post op basis van anonieme Duitse overheidsfunctionarissen.

Tata Steel zou een belang willen nemen in de staalactiviteiten van ThyssenKrupp, dat verder ook bijvoorbeeld industriële apparatuur maakt. De onderhandelingen tussen de twee zijn in een vergevorderd stadium, aldus de bronnen. Daarbij gaat de voorkeur in eerste instantie uit naar een samenwerkingsovereenkomst, waarbij Tata Steel later zijn belang in ThyssenKrupp kan vergroten.

Een woordvoerder van ThyssenKrupp wilde geen commentaar geven. Wel verwees hij naar eerdere opmerkingen van topman Heinrich Hiesinger, die heeft aangegeven dat consolidatie op de Europese staalmarkt ,,logisch” zou zijn vanwege overcapaciteit. Het aandeel ThyssenKrupp stond op de beurs in Frankfurt flink in de belangstelling en noteerde kort voor 10.00 uur bijna 6 procent hoger.