economie

‘Top Delta Lloyd koopt eigen aandelen in’

Door ANP - 04 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd heeft voor het eerst sinds de vijftien maanden dat hij aan het roer staat bij de verzekeraar eigen aandelen ingekocht. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

Volgens het persbureau hebben ook risicodirecteur Annemarie Mijer en financieel directeur Clifford Abrahams de portemonnee getrokken voor aandelen Delta Lloyd. Zondag bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) al dat Abrahams bijna 52.000 aandelen Delta Lloyd had gekocht, voor 4,25 euro per stuk. Dat was de eerste transactie voor de bestuurder, die begin dit jaar Emiel Roozen opvolgde als financieel directeur.

Van der Noordaa en Abrahams kregen eerder dit jaar nog flinke kritiek van grootaandeelhouder Highfields Capital omdat ze geen aandelen Delta Lloyd bezaten. De investeerder is een fel tegenstander van de door de aandeelhouders inmiddels goedgekeurde claimemissie van Delta Lloyd, en voerde onder andere het ontbreken van een aandelenpositie van het management aan als kritiekpunt. Daardoor zou de binding met het bedrijf niet sterk genoeg zijn.

Een woordvoerder van Delta Lloyd wilde niet ingaan op details over aandeleninkopen door bestuurders. Wel benadrukte hij dat het belangrijk is dat bestuurders ,,in lijn” staan met aandeelhouders.