economie

Topman weg bij Ballast Nedam

Door ANP - 05 april 2016

NIEUWEGEIN (ANP) – Topman Erik van der Noordaa vertrekt bij Ballast Nedam. Hij legt zijn functie per 1 juni neer. Het zieltogende bouwbedrijf verdween eind februari van de beurs na een overname door de Turkse branchegenoot Renaissance Construction.

De ,,veranderende rol en verantwoordelijkheden onder de nieuwe omstandigheden” zijn voor Van der Noordaa reden af te treden, liet het bedrijf dinsdag weten. Eind vorig jaar keerde financieel directeur Peter van Zwieten Ballast Nedam al de rug toe.

De opvolgers van Van der Noordaa en Van Zwieten zijn afkomstig van het Turkse moederbedrijf. Cenk Düzyol is de beoogde nieuwe topman. Hij trad in november al toe tot de raad van bestuur van Ballast Nedam. Serkan Altuntop wordt voorgedragen om de rol van financieel directeur te gaan vervullen.