economie

Vleesbedrijf Vion weer winstgevend

Door ANP - 14 april 2016

BOXTEL (ANP) – Vleesverwerker Vion Food maakt weer winst. Het bedrijf, in zijn soort een van de grootste in Europa, profiteert naar eigen zeggen van de nieuwe koers die in 2014 werd ingezet. Er is volgens Vion nog wel sprake van ,,moeilijke marktomstandigheden”, vooral door de lage prijzen in de varkensvleesindustrie.

De onderneming hield aan het afgelopen jaar netto 22 miljoen euro over, waar een jaar eerder nog een verlies van 21 miljoen euro werd genoteerd. De omzet zakte wel met bijna een tiende naar een kleine 4,6 miljard euro.

Vion heeft een moeilijke periode achter de rug, met financiële tegenslagen door overnames die verkeerd uitpakten en schandalen rond de vleesverwerking. Dat het nu weer wat beter gaat komt onder meer doordat het aantal productielocaties afgelopen twee jaar flink is teruggebracht.