economie

Voor KLM 10 procent meer passagiers in maart

Door ANP - 08 april 2016

PARIJS (ANP) – KLM heeft in maart 2,4 miljoen passagiers vervoerd, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder. Vooral voor vluchten binnen Europa stapten flink meer reizigers in bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Bij zusterbedrijf Air France daalde het aantal reizigers met 1 procent tot 4,1 miljoen.

Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam bij KLM met 7,2 procent toe, bij een 4,3 procent grotere capaciteit. Air France noteerde een daling met 0,5 procent, bij een 1,7 procent lager aanbod. Voor de gehele groep, inclusief Transavia dat een groei van 14,6 procent liet zien, steeg het passagiersvervoer met 4,6 procent.

Alle maatschappijen binnen Air France-KLM wisten de bezettingsgraad op te voeren. Bij KLM was de verbetering het sterkst. Daar was gemiddeld 86,3 procent van de stoelen aan boord gevuld, tegen 84 procent een jaar eerder.