economie

Voorzieningen drukken winst Bank of America

Door ANP - 14 april 2016

CHARLOTTE (ANP) – Bank of America (BofA) heeft afgelopen kwartaal aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. De op een na grootste kredietverstrekker van de Verenigde Staten moest meer geld opzijleggen voor mogelijke kredietverliezen en zag mede daardoor de winst met 13 procent afnemen tot 2,7 miljard dollar.

De bank heeft volgens analisten voor ruim 21 miljard dollar aan kredieten uitstaan in de energiesector. Door de recente prijsdalingen zag de bank zich genoodzaakt zich in te dekken tegen mogelijke tekorten.

De baten van de bank daalden naar 19,5 miljard dollar, van 20,9 miljard dollar een jaar eerder. BofA kampte met lagere inkomsten uit de obligatiehandel. Hier tuimelde de omzet met 17 procent. De resultaten van BofA zijn in lijn met die van branchegenoot JP Morgan Chase, die eerder deze week met resultaten naar buiten kwam.