economie

Wall Street opent in de plus

Door ANP - 11 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag met lichte winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de eerstekwartaalcijfers van bedrijven, die vanaf deze week binnen beginnen te druppelen. Aluminiumproducent Alcoa is nabeurs de eerste toonaangevende onderneming die inzage geeft in zijn financiële prestaties in de eerste maanden van 2016.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, stond na enkele minuten handel 0,4 procent hoger op 17.645 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,4 procent omhoog, tot 2056 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 4873 punten.

Yahoo kreeg er in de vroege handel 1,5 procent bij. Het Britse tabloid The Daily Mail liet weten dat het samen met een aantal investeerders een bod overweegt op de internetactiviteiten van het bedrijf. De aan de Nasdaq genoteerde Nederlandse chipfabrikant NXP steeg ook 1,5 procent, na een positief analistenrapport van zakenbank Nomura.