economie

Wall Street opent licht hoger

Door ANP - 12 april 2016

NEW YORK (ANP) – De beursgraadmeters in New York zijn dinsdag met kleine winsten aan de handelssessie begonnen. De stijging van de olieprijzen geeft enige steun aan de handel. Aluminiumconcern Alcoa weet de aandacht op zich gericht, nadat het maandag nabeurs traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapte. Later deze week komen grote financiële concerns als Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America met resultaten.

De leidende Dow-Jonesindex, stond na enkele minuten handel 0,1 procent hoger op 17.574 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,1 procent omhoog, tot 2043 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond nagenoeg vlak op 4833 punten.

Alcoa verloor in de eerste handelsminuten krap 5 procent. De onderneming zag de winst en omzet in het eerste kwartaal sterk dalen vanwege de lage aluminiumprijzen en kondigde aan nog eens 2000 banen te schrappen. De winst per aandeel exclusief bepaalde kosten was wel beter dan analisten hadden verwacht.