economie

Wall Street opent nagenoeg vlak

Door ANP - 15 april 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de laatste sessie van de week begonnen. Op Wall Street stond Citigroup in de belangstelling, nadat de bank een kijkje gaf in de boeken.

Kort na de openingsbel noteerde de leidende Dow-Jonesindex een fractie lager op 17.924 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde licht tot 2081 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond 0,1 procent lager op 4939 punten.

Citigroup won in de eerste handelsminuten 2,7 procent. Hoewel de Amerikaanse bank een fors lagere winst dan een jaar eerder rapporteerde, waren de resultaten beter dan verwacht. Het financiële concern had last van de onrust op de beurzen waardoor de inkomsten uit de effectenhandel en advisering bij zakelijke transacties daalden.