economie

Wall Street vrijwel vlak na bedrijfsresultaten

Door ANP - 14 april 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag vrijwel onveranderd aan de handel begonnen. Beleggers verwerkten kwartaalresultaten van onder meer Wells Fargo, Bank of America en Delta Air Lines, en wat macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening vlak op 17.909 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde licht tot 2081 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond 0,2 procent lager op 4938 punten.

Bank of America, de op een na grootste bank van de VS, zag zijn winst in het afgelopen kwartaal dalen, maar het aandeel steeg desondanks 0,8 procent. Branchegenoot Wells Fargo boekte eveneens een lagere winst, maar die bank verloor 0,7 procent.

Delta Air Lines heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van lagere brandstofprijzen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en wist mede daardoor de winst met ruim een kwart op te voeren. De luchtvaartmaatschappij klom 2,8 procent.