economie

Wall Street wacht op notulen Fed

Door ANP - 06 april 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag iets hoger geopend, na de verliezen een dag eerder. Er wordt vooral uitgekeken naar de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 17.620 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2048 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 4858 punten.

Mogelijk kan uit die notulen iets worden opgemaakt over toekomstige rentestappen van de Fed. Vorige week liet Fed-voorzitter Janet Yellen nog weten dat de Amerikaanse centrale bank behoedzaam te werk zal gaan met het verhogen van de rente. Later deze maand houdt de Fed weer een beleidsvergadering. De notulen worden om 20.00 uur Nederlandse tijd gepubliceerd.

Bij de bedrijven stonden Allergan en Pfizer opnieuw in de belangstelling. De twee farmaceuten hebben hun geplande fusie ter waarde van 160 miljard dollar afgeblazen vanwege de nieuwe belastingregels in de Verenigde Staten. Dinsdag ging Allergan bijna 15 procent omlaag omdat beleggers al vreesden voor een einde van de deal. Allergan stond kort na opening 0,7 procent hoger en Pfizer won 0,9 procent.