economie

Winst Deutsche Bank omlaag

Door ANP - 28 april 2016

FRANKFURT (ANP) – Deutsche Bank heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek donderdag.

De grootste bank van Duitsland rapporteerde een winst van 214 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 544 miljoen euro onder de streep overbleef. De daling was onder meer het gevolg van een terugval van de handelsinkomsten.

In maart zei topman John Cryan nog dat Deutsche Bank dit jaar waarschijnlijk geen winst zal draaien, onder meer vanwege hoge reorganisatiekosten. Bij de bank verdwijnen zo’n 9000 banen. Vorig jaar leed het financiële concern voor het eerst sinds 2008 een jaarverlies. Onder de streep stond een min van liefst 6,8 miljard euro. Dat was het gevolg van grote afschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten.