economie

ABN AMRO onderuit in negatieve AEX

Door ANP - 11 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend met verlies gesloten. Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten, waarbij op het Damrak de koersuitslagen van ABN AMRO en Altice het meest in het oog sprongen.

In Amsterdam sloot de AEX met een verlies van 0,4 procent op 434,71 punten. De MidKap ging 0,2 procent omlaag naar 643,49 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,7 en 0,5 procent in. In Londen was het beeld iets positiever, daar won de FTSE 0,1 procent.

ABN AMRO droeg de rode lantaarn in de hoofdindex op Beursplein 5. De bank werd bijna 3 procent minder waard, na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal. Daarin zakte de winst met ruim een tiende, door de stevige heffingen die banken moeten betalen en de onrust op de financiële markten.