economie

Acties beveiligers Schiphol gaan door

Door ANP - 26 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – Overleg tussen FNV, Schiphol en de beveiligingsbedrijven op de luchthaven over verbetering van de werkdruk en arbeidsomstandigheden heeft geen resultaat opgeleverd. De acties door beveiligers gaan door, liet de vakbond donderdag weten.

Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten eerder deze week overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Er worden de komende tijd extra beveiligers aangenomen zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan.

FNV is ontevreden omdat het nieuwe regime pas in september ingaat. Ook worden klachten over fel licht, warmte en geluidsoverlast volgens de bond niet serieus genoeg genomen. ,,De beveiligers wachten al jaren op een verbetering van hun arbeidsomstandigheden”, aldus bestuurder Leen van der List. ,,Die moet er nu gewoon komen.”