economie

Adidas zet merendeel golfactiviteiten te koop

Door ANP - 04 mei 2016

HERZOGENAURACH (ANP) – Adidas werkt aan een verkoop van het overgrote deel van zijn golfactiviteiten. De Duitse sportschoenenfabrikant blijft alleen onder het eigen merk golfkleding en -schoenen verkopen, en zet merken als TaylorMade, Adams en Ashworth in de etalage.

Adidas heeft de afgelopen tijd de strategische opties van zijn golfactiviteiten in kaart gebracht. Naar aanleiding daarvan heeft het bedrijf besloten in gesprek te gaan met mogelijke kopers voor de genoemde merken, liet het woensdag weten.

Daarnaast publiceerde Adidas de resultaten over het eerste kwartaal. Daarin groeide de omzet met 17 procent tot een recordniveau van 4,8 miljard euro. De nettowinst ging omhoog van 221 miljoen naar 351 miljoen euro. De goede cijfers zijn voor het bedrijf aanleiding de prognoses voor heel 2016 te verhogen.