economie

Aegon onderuit op Beursplein 5

Door ANP - 12 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag lager aan de handelsdag begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers een stroom aan bedrijfsresultaten. Verzekeraar Aegon ging flink omlaag na een handelsbericht.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 431,75 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 641,71 punten. De indices in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 1 procent.

Aegon speelde 8 procent van zijn beurswaarde kwijt. De verzekeraar werd in het eerste kwartaal geraakt door de onrust op de financiële markten. Daardoor daalde de winst met 50 procent tot 143 miljoen euro. Topman Alex Wynaendts wees er wel op dat de kapitaalpositie van Aegon nog altijd ruimschoots aan de eigen doelen voldoet.