economie

AEX begint hoger

Door ANP - 25 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn woensdag hoger aan de handelsdag begonnen. Beleggers in Europa borduren daarmee voort op de fors stijgende koersen in New York en het Verre Oosten. De agenda voor beleggers in Amsterdam is vrij leeg.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 444,64 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 661,25 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,8 procent.

Bij de bedrijven op Beursplein 5 stonden ABN AMRO (plus 2,1 procent) en Galapagos (plus 2,5 procent) in de belangstelling. Hoofdfonds ABN AMRO wordt vanaf 20 juni opgenomen in de toonaangevende Stoxx Europe 600 Index. Galapagos steeg bij de middelgrote fondsen het sterkst. Het biotechnologiebedrijf heeft besprekingen over zijn reumaprogramma met Europese en Amerikaanse toezichthouders succesvol afgerond.