economie

AEX-index zet opmars voort

Door ANP - 25 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag andermaal met een stevige winst de handel uitgegaan. Daarmee kreeg de opmars die dinsdag werd ingezet een passend vervolg. De stijgende olieprijs gaf de markten een zetje, net als de nieuwe deal met Griekenland. Shell stond op het Damrak in de schijnwerpers nadat het aankondigde nog eens honderden banen te schrappen.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,3 procent hoger op 447,22 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 665,77 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1,5 procent.

Shell was met een winst van 2,3 procent een van de sterkste stijgers in de AEX-index. Het olie- en gasconcern maakte bekend dat wereldwijd nog eens 2200 banen verdwijnen in verband met de aanhoudende lage olieprijzen. De reorganisatie komt bovenop twee eerder aangekondigde ontslagrondes waarbij in totaal 10.300 arbeidsplaatsen komen te vervallen.