economie

AEX opent handelsweek met winst

Door ANP - 02 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenhandel in Amsterdam is maandag met een kleine winst geopend. Ook in elders in Europa gingen de graadmeters vooruit. Daarmee herstelden de beurzen enigszins van de forse verliezen op vrijdag. Air France-KLM weet de aandacht op zich gericht na de bekendmaking van de nieuwe topman van de luchtvaartcombinatie.

De hoofdgraadmeter op het Damrak stond enkele minuten na de opening 0,4 procent hoger op 441,58 punten. De MidKap van middelgrote fondsen won 0,3 procent tot 665,14 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs koersten 0,6 procent in de plus. De beurs in Londen is maandag gesloten.

Air France-KLM zag zijn beurswaarde in de vroege handel ruim 1 procent stijgen. Vooruitlopend op de kwartaalcijfers die woensdag worden bekendgemaakt, meldde de luchtvaartcombinatie dat Jean-Marc Janaillac de opvolger wordt van topman Alexandre de Juniac. Janaillac is sinds 2012 de topman bij het internationale transportbedrijf Transdev, dochterbedrijf van onder meer Veolia.