economie

AEX opent in het rood

Door ANP - 13 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Na het cijfergeweld op donderdag resteert een relatief rustige dag voor beleggers. Beddenverkoper Beter Bed en vastgoedfonds Eurocommercial Properties openden de boeken.

Kort na de openingsbel stond hoofdindex AEX 0,8 procent lager op 427,55 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 635,14 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,8 procent.

MidKapper Eurocommercial zag zijn resultaten in de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar verbeteren. Het aandeel steeg 1 procent. Beddenverkoper Beter Bed zag in het afgelopen kwartaal de omzet aandikken en sprak van een positief periode. Dat zal ook in de tweede verslagperiode van het jaar doorzetten, zo denkt de beddenverkoper. In het kleinere fonds was nog niet gehandeld.