economie

AEX opent met duidelijke winst

Door ANP - 20 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag met winst aan de handel begonnen. Ook elders in Europa lijken beleggers wat bekomen van de schrik, nadat eerder deze week een renteverhoging in de Verenigde Staten dichterbij bleek dan verwacht. Gezien de vrij lege beursagenda belooft het een rustige handelsdag te worden.

Op het Damrak ging de toonaangevende AEX-index in de eerste handelsminuten 1,2 procent omhoog tot 433,25 punten. De MidKap kreeg er 0,6 procent bij en stond op 641,69 punten. De hoofdgraadmeters op de aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen in de vroege handel 1 tot 1,2 procent.

Wetenschappelijk uitgever Brill kreeg de handen van beleggers niet op elkaar met zijn voorspelling dat de omzet dit jaar met 1 tot 3 procent stijgt en de winstmarge met 1 procent of iets meer. Het waren de eerste concrete prognose die het bedrijf gaf voor 2016. Het aandeel verloor in de vroege handel 3,1 procent.