economie

AEX sluit week hoger af

Door ANP - 13 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is vrijdag hoger gesloten. Ook de andere Europese beurzen eindigden de week in de plus. In de middaghandel veerden de graadmeters op na meevallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen.

De AEX-index sloot 0,6 procent in de plus op 433,52 punten. De MidKap eindigde 0,3 procent hoger op 638,04 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen 0,6 procent tot 0,9 procent.

Oliegerelateerde fondsen hadden last van de lagere olieprijzen. Zo was dienstverlener aan de olie-industrie SBM Offshore een van de grootste dalers met een min van 1,2 procent procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 46,25 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 47,78 dollar per vat.