economie

AEX vlak na mager banencijfer VS

Door ANP - 06 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is vrijdag nagenoeg vlak de handel uitgegaan. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Zeker kort na de publicatie van het banenrapport van de Amerikaanse overheid liepen de verliezen op.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk op 431,32 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 645,12 punten. De indices in Londen en Frankfurt wonnen 0,2 procent. Parijs sloot 0,4 procent lager.

De werkgelegenheid in de VS bleek in april veel minder sterk te zijn toegenomen dan economen hadden voorspeld. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Door het tegenvallende banencijfer is de kans dat de rente in juni wordt verhoogd volgens kenners steeds kleiner.