economie

Air France-KLM start samenwerking met Safran

Door ANP - 24 mei 2016

PARIJS/SCHIPHOL (ANP) – De onderhoudsdivisie van Air France-KLM richt samen met het Franse Safran een reparatiebedrijf op voor onderdelen van vliegtuigmotoren. Daarmee is een investering gemoeid van ruim 20 miljoen euro, maakte de luchtvaartgroep dinsdag bekend.

Air France-KLM krijgt een belang van 49 procent in het nieuwe bedrijf, Safran 51 procent. De werkplaats in Noord-Frankrijk wordt naar verwachting eind volgend jaar geopend. Tegen 2020 moeten daar 200 tot 250 mensen werkzaam zijn. Zij zullen reparaties verrichten aan bepaalde motoronderdelen voor de Boeing 737 en 777 en de Airbus A320 en A380.

Onderhoud is een van de pijlers onder de toekomstplannen van Air France-KLM. De technische divisie was vorig jaar goed voor een omzet van 4 miljard euro, bijna een vijfde meer dan in 2014. Mede daardoor steeg de totale omzet met een kleine 5 procent tot ruim 26 miljard euro.