economie

Air France-KLM verbetert resultaten verder

Door ANP - 04 mei 2016

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft de resultaten in de afgelopen maanden verder verbeterd, maar schreef nog wel rode cijfers. Dat is overigens niet ongebruikelijk in het voor de luchtvaart betrekkelijk rustige eerste kwartaal.

Het luchtvaartconcern behaalde een omzet van 5,6 miljard euro, de inkomsten van de cateringtak Servair, die in de etalage staat, niet meegerekend. Dat is een fractie meer dan een jaar eerder. Exclusief het voordeel van de sterke dollar was wel sprake van een afname met 1,3 procent.

Het operationele verlies viel met 99 miljoen euro ruim driekwart lager uit dan in het eerste kwartaal van 2015. Onder de streep kwam Air France-KLM 155 miljoen euro tekort, tegen een nettoverlies van 559 miljoen euro een jaar eerder.