economie

Alliander mag doorgaan met nevenactiviteiten

Door ANP - 09 mei 2016

AMSTERDAM (AFN) – Netwerkbeheerder Alliander mag doorgaan met zijn nevenactiviteiten zoals zijn softwaredienst voor energietransacties (EXE) en zijn adviezen over energiebesparingen (HOOM). Een klacht van energieproducent RWE, moederbedrijf van Essent, hierover bij toezichthouder ACM haalde niets uit.

ACM meldde maandag dat de huidige wet geen aanknopingspunten biedt om tegen de nevenactiviteiten van Alliander op te treden. Dat betekent dat dochterbedrijven EXE, HOOM en MPARE, het platform voor energiedata van Alliander, de activiteiten mogen voortzetten. Volgens ACM zijn de diensten verwant aan infrastructuur. Bovendien houden de activiteiten geen energieproductie, -levering of -handel in.

Eerder merkte de ACM op dat netwerkbedrijven steeds meer nevenactiviteiten ontplooien, waarbij moet worden gewaakt voor activiteiten die door hun aard of omvang risico’s inhouden voor het netbeheer.