economie

Apple-baas ziet programmeren als schoolvak

Door ANP - 24 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Apple-topman Tim Cook heeft dinsdag in Amsterdam een lans gebroken voor programmeren als vak op scholen. Op een conferentie over startende ondernemingen benadrukte hij het belang van programmeurs voor de huidige en toekomstige samenleving.

,,Ik verwacht niet dat leraren van het ene op het andere moment programmeren er even bij kunnen doen. Daarom moeten we investeren in het onderwijs”, zei Cook in de Beurs van Berlage. Hij zag ook mogelijkheden voor Apple om mee te helpen in het opleiden van leraren op dit vlak.

Cook ging verder in op het belang van privacy naar aanleiding van de aanvaring die zijn bedrijf heeft gehad met de FBI. De Amerikaanse opsporingsdienst eiste een oplossing om de versleuteling te omzeilen van een iPhone die als bewijs diende in de zaak van een schietpartij in het Californische San Bernardino. ,,We willen dat onze klanten ons kunnen vertrouwen. Als we dit voor de FBI zouden doen dan zou het heel makkelijk door kwaadwillenden kunnen worden misbruikt.”