economie

Audi-manager gaat productie Tesla leiden

Door ANP - 14 mei 2016

PALO ALTO (ANP/DPA) – De elektrische autofabriek Tesla haalt een voormalig topman van Audi, Peter Hochholdinger, naar Californië om de productie van de Tesla-auto’s te leiden en flink op te voeren. Dat heeft het Amerikaanse autobedrijf zaterdag laten weten.

Hochholdinger gaat op een niet nader genoemd tijdstip aan het werk als vicepresident belast met de productie. Hij was dat 22 jaar lang bij Audi en voerde er onder meer de productie van de modellen A4, A5 en Q5 aan.

Bij Tesla komt er eind 2017 een nieuwe auto uit de fabriek, model 3. Daar zijn al 400.000 belangstellenden voor, maar dat aantal overstijgt het totale aantal auto’s dat Tesla tot dusverre heeft gemaakt. Vorig jaar vervaardigde Tesla slechts 50.000 auto’s. Met het animo voor model 3 moet de productiecapaciteit in 2018 al naar 500.000 auto’s. In 2020 hoopt Tesla een miljoen elektrische auto’s te kunnen afleveren.