economie

Baas Bayer verdedigt overnamebod op Monsanto

Door ANP - 29 mei 2016

FRANKFURT (ANP) – Bayer is zich bewust van het slechte imago van overnameprooi Monsanto, maar vindt dat de twee bedrijven wel degelijk bij elkaar passen. Dat zegt topman Werner Baumann van het Duitse chemie- en farmacieconcern in een zondag gepubliceerd interview met de krant Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Bayer deed afgelopen week een miljardenbod op Monsanto, een Amerikaanse producent van genetisch gemodificeerde zaden. Daardoor kan een wereldleider ontstaan op het gebied van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw.

De stap oogstte veel kritiek, onder meer omdat Monsanto het niet zo nauw zou nemen met zaken als voedselveiligheid. ,,Wij zijn ons bewust van de reputatie die Monsanto vooruitsnelt”, zegt Baumann. Maar hij benadrukt dat de landbouw nieuwe technologieën nodig heeft om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden.