economie

BAM bouwt Britse waterkeringen

Door ANP - 25 mei 2016

BUNNIK (ANP) – Bouwbedrijf BAM heeft woensdag twee opdrachten in het Verenigd Koninkrijk binnengesleept voor de bouw van waterkeringen. De klussen die dochterbedrijf BAM Nuttall gaat uitvoeren in een joint venture met Mott MacDonald hebben een waarde van ,,enkele tientallen miljoenen ponden”, zei een woordvoerder.

Het ene project in het noordoosten bij York omvat het inspecteren en herstellen van bestaande waterkeringen. Het gaat om een gebied dat afgelopen winter zwaar te lijden had onder flinke overstromingen. Naar aanleiding van die reeks winterse overstromingen werd al aangekondigd de Britse verdediging tegen water aan te scherpen.

Voor de tweede klus, in het uiterste zuidwesten van Engeland bij Exeter, worden nieuwe hoogwatervoorzieningen aangelegd langs beide oevers van de rivier de Exe.