economie

BAM buigt verlies om in winst

Door ANP - 12 mei 2016

BUNNIK (ANP) – BAM heeft over de eerste maanden van dit jaar winst geboekt, waar een jaar eerder rode cijfers werden geschreven. De bouwer stelde donderdag in een handelsbericht onder meer dat de sectoren vastgoed en publiek-private samenwerking (pps) sterk presteerden.

De onderneming uit Bunnik handhaafde de prognose dat het gecorrigeerde resultaat dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2015. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 8 miljoen euro positief. Een jaar eerder werd hier nog een verlies opgetekend van 14,1 miljoen euro. Om het resultaat van 2015 te overstijgen moet BAM in de resterende drie kwartalen van dit jaar meer dan 80 miljoen euro winst boeken. De omzet daalde met een slordige 100 miljoen euro tot ruim 1,5 miljard euro.