economie

Basic-Fit kondigt beursgang in Amsterdam aan

Door ANP - 17 mei 2016

AMSTERDAM (AFN) – De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit gaat naar de beurs in Amsterdam. Het bedrijf is van plan de gang naar de beurs op korte termijn te maken, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Bronnen meldden eerder al dat de budgetfitnessketen een beursgang zou overwegen. De opbrengst werd geschat op minimaal 1,1 miljard euro.

Basic-Fit wil met de verkoop van aandelen onder meer zijn schulden herfinancieren en verdere groei bekostigen. Afgelopen jaar opende Basic-Fit 78 nieuwe vestigingen en in het eerste kwartaal van dit jaar al 13. Daar moeten er dit jaar nog 50 tot 60 bij komen.

Aandelen

De Britse investeerder 3i kocht in november 2013 een meerderheidsbelang in Basic-Fit. Oprichter en topman van Basic-Fit René Moos blijft ook na de beursgang als topman en aandeelhouder aan het bedrijf verbonden. Basic-Fit geeft bij de stap naar de beurs een nog onbekend aantal nieuwe aandelen uit voor institutionele en particuliere beleggers.

De ruim 1 miljoen leden van Basic-Fit zijn goed voor een jaaromzet van ruim 202 miljoen euro. In Nederland heeft de keten meer dan 140 sportclubs. Daarnaast heeft het bedrijf ook ruim 200 sportscholen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.