economie

Beleggers SNS vangen bot in zaak om rol DNB

Door ANP - 10 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Gedupeerde beleggers kunnen niet via de bestuursrechter verder procederen over de rol die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft gespeeld bij de nationalisatie van SNS Reaal. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bevestigd. De beleggers vingen eerder al bot bij de rechtbank in Rotterdam.

De onteigende schuldeisers verweten de toezichthouder dat die SNS in januari 2013 de opdracht gaf om de buffers aan te vullen, anders zou de bankvergunning van het financiële concern worden ingetrokken. SNS kon niet aan de eis voldoen en kort daarop werd het concern genationaliseerd door de Staat.

Volgen het CBb kunnen de beleggers echter geen beroep instellen tegen het besluit van DNB, omdat ze slechts een afgeleid belang in de zaak hebben. Alleen SNS zou als direct betrokkene een procedure kunnen aanspannen.