economie

‘Beursgang Lighting beste keus’

Door ANP - 03 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een beursgang van Philips Lighting biedt op alle vlakken de beste kansen voor de toekomst. Dat zei Philips-topman Frans van Houten dinsdag in een toelichting op het besluit om de verlichtingsdivisie naar het Damrak te brengen.

Philips woog afgelopen tijd de mogelijkheden voor zowel een directe verkoop als een beursgang van Lighting. Daarbij was er volgens Van Houten geen sprake van een gebrek aan interesse. ,,We hebben gekeken naar de waarde van biedingen, de complexiteit en naar wat het beste huis is voor Lighting en zijn mensen. Op alle vlakken scoort de beursgang het best.”

Van Houten wilde de deur voor een eventueel ‘knock-out’ bod niet expliciet sluiten. ,, Maar we geven hier duidelijk aan dat de trein rijdt. En ik hoop dat we deze beursgang in een paar weken succesvol kunnen afronden.”

Philips houdt voorlopig een meerderheidsbelang in het lichtbedrijf, dat Philips Lighting als officiële naam krijgt. Op termijn worden alle aandelen verkocht. Van Houten concretiseerde die termijn niet. ,,Maar het duurt zeker langer dan een jaar”, gaf hij wel aan. ,,Het hangt af van de marktomstandigheden. Het kan twee jaar duren, maar ook drie. We doen het stap voor stap.”